הממשלה אישרה היום בישיבתה השבועית את הקמתו מחדש של משרד הדתות שפורק בעבר תחת הנהגת אריאל שרון כראש ממשלה.
ראש הממשלה, אהוד אולמרט, קבע היום כי "לא יועברו אליו (למשרד הדתות) הרבנות הראשית, בתי הדין הרבניים ומחלקת הישיבות. איני סבור שראש ממשלה בישראל צריך להקדיש שעות בשבוע כדי לחתום על היתרי קבורה".
יו"ר המפד"ל ח"כ זבולון אורלב מזהיר כי ש"ס תהפוך את המועצות הדתיות לרשות לעסקים קטנים. "מה שמעניין את ש"ס הם לא שירותי הדת, אלא שירותי התעסוקה למקורבים. הג'ובים והשלמונים שאולמרט מעניק לש"ס תמורת הישרדות ממשלתו, הם שוחד פוליטי מובהק", אמר אורלב.
ראש הממשלה התייחס להקמת המשרד ואמר "מדובר בפתרון טכני שנועד להעביר סמכויות לשר כהן שממילא ניתנו לאחריותו לפני שנתיים, אין שום כוונה להחזיר את משרד הדתות. משרד הדתות פורק והועבר למשרדי הממשלה האחרים".
משרד הדתות חוזר, ואיתו המינויים
ראש המועצה הדתית לשעבר בצפת, שלמה חדד, התייחס ביומן הצהרים של ערוץ 7 להחלטת הממשלה והעריך כי דבר לא ישונה בהתנהלות המועצות הדתיות וכי יימשכו המינויים הפוליטיים בזירה זו. "עמרי שרון רצה להרוס את משרד הדתות ברוב רעש וצלצולים וגרם לפגיעה קשה בשירותי הדת. בינתיים עיריות הרגישו צורך לקיים שירותי דת והקימו אגף עוקף שנותן את שירותי הדת. הם השאירו את המנגנון, נשארה גם המחויבות של רשויות מקומיות למתן שירותי דת".
לדבריו המציאות הנוכחית גרמה לכך שראשי רשויות חשו צורך לקדם את מקורביהם או שמצאו לנכון לקדם ענייני מסורת הקרובים לליבם והעבירו תקציבים, וכך נוצרה כפילות בהעברת התקציבים.
חדד סבור שהשינוי היחיד שיתרחש כעת הוא זכות החתימה שעוברת ממשרד ראש הממשלה למשרדו של השר כהן, אך "המנגנון נשאר. הבלאגן נשאר. הכול נועד בסך הכול לזרז את מינוי הרבנים בערים ובשכונות. לא מעבר לכך. על פי ניסיון העבר כולם פועלים ויפעלו בשיטות מינוי פוליטי. אני בטוח שלשר יצחק כהן יש מספיק אנשים שיקרים לליבו כדי לקדם אותם...".
