בארצות הברית התקיים הלילה העימות השלישי בין שני המתמודדים לנשיאות, ברק אובאמה וג'ון מקיין, עימות שנחשב להזדמנות האחרונה של מקיין להפוך את הקערה על פיה.

על פי סקרים שנערכו מיד בתום העימות, מתברר כי גם סיכוי זה נגוז ככל הנראה, וכי גם הצופים בעימות זה סברו כי אובאמה הוא זה אשר ניצח בו.

בתחילת העימות נדרשו שני המועמדים למשבר הכלכלי שהמדינה מצויה בעיצומו, בייחוד לנוכח הירידות החדות בוול סטריט אמש.



בפתח הדברים אמר המועמד הרפובליקני כי "האמריקנים כועסים על המצב הכלכלי ורוצים שהמדינה תלך לדרך חדשה. אני מציע פתרונות בטווח הקצר ובטווח הארוך. בואו נקצה חלק מתוכנית החירום של ה-700 מיליארד דולרים לרכוש את המשכנתאות הכושלות".



המועמד הדמוקרטי אמר כי הוא "מבין שכולם מבינים בשלב הזה שאנחנו נמצאים בפני המשבר הכלכלי הגדול ביותר מאז המיתון הגדול. באשר לתוכנית החירום הכלכלית, אנחנו עדיין לא ראינו תוכנית חירום לטובת מעמד הביניים". אובמה הציע שהתוכנית הכלכלית תתמקד יותר בפתרון בעיית מקומות העבודה.

שבועיים וחצי לפני הבחירות, ברק אובמה, המועמד הדמוקרטי לנשיאות ארצות הברית, מוביל בסקרים על יריבו הרפובליקני, ג'ון מקיין. מסקר חדש שמתפרסם עולה כי אובמה זוכה ל-49% מהקולות, בזמן שמקיין זוכה ל-44% מכלל המצביעים.