אורלי בני דייויס, יועצת אסטרטגית בינלאומית וחברת המפלגה הרפובליקאנית אשר התמודדה בשנת 2004 בבחירות לסנט, מסבירה כי התמיכה הגורפת באובמה באה בגלל הסיסמאות שהוא מפריח בהן העתיד נשמע מבטיח וורוד, דיבורים על שלום עולמי ושוויון זכויות לכל.

על אף האווירה החגיגית לכאורה שבה מתנהלת מערכת הבחירות מציינת דייויס כי המשטרה נערכת לכל תוצאה בשל תגובת הבוחרים המאוכזבים הצפויה, מכל אחד מהמחנות העלולים להפסיד.

דייויס תוהה על התמיכה היהודית באובמה, "באופן מסורתי" רוב היהודים תומכים במפלגה הדמוקראטית אבל כשרואים את מי אובמה בחר ליועציו, ולאורו של מי הוא הולך, לא ברור למה הם יבחרו דווקא בו".   

דייויס רואה בבחירות האלה, אם אמנם אובמה יבחר, דווקא הזדמנות למדינת ישראל. אומנם אובמה בעד הדברות והסכמי שלום, בעד נירמול היחסים עם איראן וסוריה, אבל יכול להיות שזה מה שיוביל את ישראל לעצמאות מדינית. "עד עכשיו התנהגנו כנתינים תחת שלטונה של ארה"ב", אומרת דייויס, "אבל לא נולדנו רק כדי להיות הדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון. נולדנו כדי ליסד תרבות חדשה –עברית".

אורלי בני דייויס לא חושבת שארה"ב תפסיק את התמיכה הכלכלית בנו אם באמת נצליח לפתח עצמאות מדינית, מפני שנמשיך להיות בני ברית לארה"ב ונמשיך להוות חזית קידמית נגד הטרור, מטרה שלשמה ארה"ב מוכנה להשקיע סיוע רב. דייויס ציינה כי את הדברים האלה היא גם אומרת בפני קהל אמריקני והם מתקבלים בהסכמה.

"עצור, חזור הביתה, אנחנו לא יכולים לאבד אותך"

בראיון קוראת אורלי לח"כ אפי איתם שלא לפרוש מאיחוד מפלגות הימין. במקביל לפעילותה הציבורית בארה"ב  פעילה אורלי למען אחדות ירושלים וערכה בעבר כנס שאיחד את כל התנועות העוסקות בהר הבית ומקום המקדש, והיא פועלת גם למען אחדות המחנה הלאומי.

לטענתה, אף על פי שמטרת חבירתו של איתם לליכוד ברורה, וודאי שצריך לחזק את הליכוד מבפנים, "דווקא עכשיו אסור לו לנטוש את הספינה  עכשיו כשמתאחדים".

"עצור חזור הביתה אנחנו לא יכולים לאבד אותך אתה יקר לנו" קוראת לו דייויס  ומציינת שבתקופה הזאת כשהמחנה הלאומי מתאחד, ויש סיכוי לשמור על ירושלים בכוחות משותפים, שהרי מסיבה זו לא הצליחה לבני להקים ממשלה,  צריך את כל הכוחות ביחד, ואפי איתם הוא אדם שיכול להביא בוחרים רבים למפלגה המשותפת.

איתם אמר לדייויס כי ההחלטה שלו נפלה. אך על פי ההתנהלות של הליכוד, הדרך עוד ארוכה לפני שהוא יוכל להצטרף למפלגה, ובזמן הזה לדעתה יש להפעיל עליו לחץ שישאר במחנה הלאומי .