"בתקופה האחרונה אנו עמלים במשרד האוצר על גיבוש "חבילת צעדים" אשר יסייעו למשק הישראלי להתמודד עם הסערה הגלובלית במינימום פגיעה, לפרוס למשק מטריית הגנה, ולשפר את תנאי היסוד שלו לצמיחה מואצת לכשתדעך הסערה", כך אמר הערב שר האוצר, רוני בר-און בועידת ראש הממשלה לייצוא ולשיתוף פעולה בינלאומי הנערכת בירושלים.

לדבריו, המשבר לא יכול לשמש עילה להשתוללות פיסקאלית. "האחריות הפיסקאלית עליה שמרנו העניקה למשק את חוסנו הנוכחי והיא אחד הגורמים המרכזיים לשונות בינינו לבין משקים אחרים. יתרה מכך המדיניות המוניטארית המרחיבה הננקטת בימים אלה מתאפשרת דווקא משום האחריות הפיסקאלית שאנו מנהיגים", אמר.

"תכליתה העיקרית של חבילת הצעדים היא להגן על המשק ולשמר את עוצמותיו בצד האצת פעילותם של מנועי הצמיחה במשק.  אני סבור כי עלי מוטלת החובה לפעול לנטרול השפעת תקופת המעבר הפוליטית על המשק. המשק הישראלי אינו יכול להרשות לעצמו קיפאון בבניית התשתיות, סטגנציה בהשקעות במו"פ או התאבנות בהקצאת המשאבים המקדמים הון אנושי", צין השר.

"הבסיס לכך הוא האצת תהליכים מעודדי צמיחה;  שמירה ככל שניתן על הגידולים הניכרים בהקצאת המשאבים לתשתיות ולמו"פ; זאת, בצד מיפוי פרויקטי תשתית שכדאיותם הכלכלית מוכחת, ושהם זמינים לביצוע מיידי ולקדמם בשיתוף הסקטור הפרטי. כך גם בתחום המו"פ (מחקר ופיתוח)".

לסיום אמר כי "המשבר הפיננסי הגלובלי והפגיעה הניכרת בפעילות הריאלית מציבים את המשק הישראלי בפני אתגר מורכב.  על כולנו יחד - קובעי המדיניות, בנק ישראל, הסקטור הציבורי, ארגוני המעסיקים והעובדים והסקטור הפרטי, להתגבר על הפוליטיקה הקטנה, לראות לנגד עיננו רק את טובת המשק,  ולפעול יחד לטובת האינטרס הכללי וטובת כלל האזרחים. בהתנהלות אחראית ובמדיניות אקטיבית, יצא המשק הישראלי מחוזק, וכשיצטמצמו ההשפעות החיצוניות השליליות נוכל לחזור לתנופת צמיחה ולמיצוי הפוטנציאל האדיר הטמון בכלכלה ובחברה הישראלית".