"נראה כי, ישנה חשיבות רבה לפתיחת החקירה כנגד השר בר-און, וזאת עוד טרם יתקיימו הפריימריז במפלגת "קדימה", על מנת שבפני ציבור הבוחרים תהיה תמונה ברורה ולא יקרה מצב בו קיים ערפול ביחס לשאלה האם תפתח או לא תפתח חקירת משטרה בנושא ההצבעות הכפולות".
"בשעתו הועמד ח"כ יחיאל חזן לדין בנסיבות דומות והורשע בדין. השר בר-און, שהיה אז ח"כ בליכוד הודה, על פי פרסומים בכלי התקשורת, כי לחץ על יותר ממקש אחד בהצבעה בכנסת ואמר: "בדיעבד אני סבור שגם ההצבעה במקום חבר כנסת שנוכח במקום - אפילו אם ברשותו - אינה תקינה, וככל שכך אירע - זו טעות, ואני מצטער על כך". כותב יו"ר אומ"ץ, אריה אבנרי, למזוז.
בשבוע שעבר שיגר יו"ר המטה להצלת העם והארץ, הרב שלום דב וולפא, מכתב דומה למזוז בו הוא דורש להעמיד לדין את השר בראון עוד קודם לבחירות.
הרב וולפא מציין במכתבו כי "בשבוע שעבר פורסמו התצלומים בהם נראה בראון, כיום שר האוצר, מצביע הצבעה כפולה, במקומה של ח"כ ענבל גבריאלי. כזכור, על אותה עבירה בדיוק הועמד לדין ח"כ יחיאל חזן, שאף שילם על כך מחיר ציבורי כבד. לעומתו, רוני בראון המשיך לטפס בסולם הפוליטיקה, בגלל עדות השקר שמסר, בה הצהיר במשטרה שלא הצביע הצבעות כפולות".
"כמי שאמון על שלטון החוק ושוויון בפני החוק, אנו פונים לכבודו בבקשה שינקוט את כל ההליכים נגד שר האוצר בראון עוד בטרם הבחירות ויגיש נגדו כתב אישום באופן מיידי, לאחר שגם הודה בפה מלא בביצוע העבירה, כדי שלא יהא חוטא נשכר", מוסיף הרב וולפא.