במשרד המשפטים מבהירים כי אליאור חן, העצור בברזיל במסגרת הליכי הסגרה לאחר שנמלט מישראל מאימת הדין, לא שוחרר ממעצר כפי שדיווחו כלי תקשורת מסויימים.

בפרקליטות אומרים כי לאחר בירור מול הרשויות בברזיל מתברר, כי חן יובא ביום חמישי לדיון בהסגרתו, וכי שחרורו ממעצר כלל לא עומד על הפרק.

חן חשוד בהתעללות בקטינים, שידול להתעללות בקטינים, תקיפת קטינים, שידול לתקיפת קטינים וקשירת קשר לביצוע פשע. בעקבות המעצר ובהמשך לבקשת משרד המשפטים הישראלי משלטונות ברזיל להסגיר את חן ארצה, צפויים להיפתח בברזיל הליכי הסגרה נגד חן.

בחודש מרץ נחשפה פרשה חמורה ביותר של התעללות בקטינים. מחקירת המשטרה עלה כי אחד החשודים המרכזיים בפרשה הינו חן, החשוד בכך שיחד עם אחרים היה מעורב בהתעללות פיזית ונפשית בקטינים בני אותה משפחה. לפי הראיות שנאספו, חן ראה עצמו וכך אף נתפס בעיני חשודים אחרים בפרשה, ביניהם אם הילדים, כ"רב" ובעל סמכות רוחנית וטען באוזני "מאמיניו" כי הילדים הם בעלי "נפש מושחתת" וכי יש לבצע בהם "תיקונים" על מנת לתקן את נפשם. על פי הראיות, "תיקונים" אלו כללו התעללות קשה ביותר בקטינים.



ימים ספורים לאחר חשיפת הפרשה נמלט חן מישראל. עם היוודע דבר הימלטו פנתה המשטרה למחלקה לעניינים בינלאומיים לשם הוצאת בקשה למעצר זמני ובקשת הסגרה בעניינו. חן אותר בברזיל והמחלקה הבינלאומית הגישה בקשת הסגרה ובקשה למעצרו של חן ושלחה אותה לרשויות אותה מדינה.