על פי פרסומים ההצעה החדשה כוללת את המתווה שכבר הוסכם עליו, לפיו ישוחררו 350 אסירים עם שחרורו של שליט למצרים ו-100 נוספים עם הגעתו לישראל. בנוסף, ישוחררו 550 אסירים נוספים כמחווה לנשיא מצרים, חוסני מובארק.
מקורות מצרים בכירים המעורים בפרשת שליט אמרו ביום שלישי לעיתון "אל-חיאת" (24 בפברואר 2009), כי אין הם צופים את שחרור בתקופה הקרובה של גלעד שליט, שכן "ישראל אינה נכונה להיכנע לדרישות חמאס ורואה בכך כניעה לסחטנות והיא לא תשנה את מדיניותה למען חייל אשר היה חייב להגן על עצמו". לדבריהם, ביטול הסכם הרגיעה עם חמאס משפיע לרעה על היחסים בין מצרים לישראל ופתיחת מעבר רפיח בימים אלה ע"י קהיר הינו בבחינת "מסר לישראל שמצרים לא תסכים להשעיית מאמצי הרגיעה ולהתניית שחרור שליט בהפעלת המעברים".
אולמרט התייחס אתמול לסוגיית שליט ואמר כי "אין יום מאז שגלעד נחטף שאני לא חושב עליו, ולא רואה אותו מולי בתמונה שמונחת כל הימים על הדוכן בלשכתי. הנושא הוא כל כך רגיש מורכב ומסובך, שככל שמדברים עליו יותר מסייעים לו לא לקרות".
אולמרו הוסיף "בעצם הימים האלה אנו עושים מאמצים להביא את גלעד הביתה. אני מקווה בכל ליבי שאני עוד אספיק להשיב אותו".
ראש האגף המדיני ביטחוני במשרד הביטחון, האלוף במיל' עמוס גלעד, נועד אתמול בצהרים עם ראש הממשלה אהוד אולמרט ומסר לו מכתב התנצלות ובו נכתב: "ברצוני להביע התנצלותי על הדברים שאמרתי לעיתון מעריב ב 18.02.09 נגד רה"מ ונגד ממשלת ישראל. הדברים שנאמרו אינם מוצדקים, נאמרו בשגגה וטוב היה לולא היו הדברים נאמרים".
ראש הממשלה הגיב לדברים ואמר כי הוא מקבל את ההתנצלות על "הדברים הלא מוצדקים שאמרת בשגגה, נגדי ונגד ממשלת ישראל ולאור הערכתי אליך והכרותי עם פועלך המסור, רב השנים למען מדינת ישראל וביטחונה". עוד הוסיף ראש הממשלה ואמר כי בכוונתו לפעול לסיום הפרשה לאלתר.
