נשיא איראן אחמדינג'אד צפוי לבקר השבוע בסוריה ולהיפגש עם הנשיא אסד כדי להעמיק את שיתוף הפעולה בין שתי המדינות.
על-פי הפרסום, הוא יוועד גם עם ראש הלשכה המדינית של חמאס, חאלד משעל, ומנהיג הג'יהאד האיסלאמי, רמדאן שאלח. על-פי ההערכות, הפגישות יעסקו במדיניות החוץ החדשה של אובאמה, ובבחירות הקרובות בלבנון.
שגריר סוריה בוושינגטון, עימאד מוסטפא, אמר בסוף השבוע בהרצאה שנשא במכון המזרח התיכון בוושינגטון כי הסכם שלום בין סוריה לישראל לא יגרום לדמשק לוותר על קשריה עם טהרן.
מוסטפא קרא לממשל האמריקני לשאת ולתת ישירות עם אירן, ושיבח בהרצאתו את כוונות הממשל האמריקני החדש. מאידך תהה כיצד מבקשת וושינגטון למלא תפקיד בהשכנת שלום באזור בלי לדבר עם השחקן המרכזי, כלשונו, חמאס.
השגריר הסורי ניסה לטעון כי לאחר שתחתום ארצו על הסכם שלום עם ישראל, לא יהיו עוד תנועות התנגדות שיפעלו נגדה.
מקורות סורים מסרו כי השגריר האמריקאי יוחזר לדמשק לפני סוף חודש מאי וכי נושא זה יסוכם בביקורם הקרוב בדמשק של ג'פרי פלטמן, עוזר שרת החוץ האמריקאית לענייני המזה"ת ודניאל שפירו, בכיר במועצה לביטחון לאומי. בביקור יידונו גם ההתפתחויות בעיראק ובלבנון, תהליך השלום במזה"ת ויחסי סוריה-ארה"ב. לדברי המקורות, סוריה מצפה שארה"ב לא תחדש את הסנקציות על סוריה או, לחילופין, שתצמצם אותן.