גבול הצפון
גבול הצפון

שר התיירות סטס מסזניקוב שלח מכתב חריף לשר הבטחון אהוד ברק ובו הוא קורא לנזוף בראש מטה פיקוד צפון שאמר השבוע בראיון לטיימס הלונדוני כי השקט בצפון הוא עניין זמני שעלול להתפוצץ בכל רגע, שר התיירות טוען כי אמירה כזאת בשיאה של עונת התיירות היא מפגע של ממש. 

ראש מועצת מטולה הרצל בוקר אומר בראיון לערוץ 7 כי הוא אינו מבין מה הביא את ראש מטה פקוד צפון להוציא אמירה כל כך מזיקה בתקופה כזאת של השנה "אני באמת חושב שצריך לנזוף בו, זה לא הזמן והמקום לומר את הדברים, הגבול עכשיו רגוע יש פה הרבה תיירים, המצב בלבנון וההתחמשות של החיזבאללה מאז מלחמת לבנון השנייה ידועה לכולם וכל זמן שצה"ל ערוך וערני לאורך הגבול אין צורך לתת לזה במה, זה רק מה שהיה חסר לנו עכשיו, אמירה שתביא לביטולים בהזמנות ולנזקים כלכליים כבדים, זה לא התפקיד שלו לתת ההערכות על הצפון, הדברים האלה היו צריכים להשאר בתוך המטכ"ל". 

לדבריו לעת עתה יש הרבה תיירים באזור והוא מאוד מקווה שלא יהיו ביטולים "בנתיים ב"ה יש פה תיירים רבים, האזורים המועדפים הם מטולה והגליל האזורים ההרריים יותר, יש פה אויר טוב והרבה מים שזורמים בפלגים השונים למרות החורף השחון שהיה לנו". 

בוקר אומר כי במטולה 70 אחוזים מהתושבים מתפרנסים מתיירות "כמעט לכל משפחה יש בין שניים לשלושה חדרים לארוח וזהו הענף השלישי בגודלו אחרי החקלאות, יש פה גם תיירות שמשולבת עם חקלאות, לוקחים את התיירים למטעים ועושים להם סיורים משולבים". 

לגעת במטולה (טיולים)