גידולים משופרים
גידולים משופרים

מכתשים אגן וחברת סיבוס גלובל חתמו על שיתוף פעולה אסטרטגי, לפיתוח תכונות זרעים משופרות להגנה על גידולים חקלאיים. ההסכם, בסך של עד 37 מיליון דולר, כולל פיתוח תכונות משופרות לזרעים בחמישה גידולים עיקריים.

בנוסף, למכתשים אגן אופציה לרכישה של 50.1% מחברת סיבוס גלובל בשלבים

אברהם ביגר, יו"ר ומנכ"ל מכתשים אגן, אמר כי "אנו שמחים מאוד להודיע על כניסה מחושבת לתחומי התכונות והזרעים, אשר תפתח בפנינו את האפשרות להשתתף בערך הגלום בהם וכן תקדם את התחום האינובטיבי של מכתשים אגן ואת מיצובה בשוק." ההשקעה ב Cibus, שהנה חברת מחקר ופיתוח מובילה בעלת טכנולוגיות ייחודיות, תאפשר לנו להיות שותפים בלמעלה מ 50% בחברה מבטיחה זו, ויש בה פוטנציאל להפוך לתחום עסקי חדש עבור מכתשים אגן".

ד"ר יואב זייף, סמנכ"ל פיתוח מוצרים ורישוי במכתשים אגן, אמר כי "השותפות עם Cibus תעניק לנו יכולת להציע פתרונות ייחודיים המשלבים בין חומרים להגנת הצומח לבין תכונות משופרות לצמחים, ותאפשר לנו לרכוש ידע משמעותי בתחום חדשני זה. תכנית הפיתוח המשותפת שלנו מתמקדת בתחומים מבטיחים ומכוונת להזדמנויות משמעותיות בשוק".

מר סטפן אוונס-פרק, יו"ר Cibus, אמר כי "אנו שמחים מאוד לחבור למכתשים אגן, שהינה חברה בינלאומית מתקדמת ומצליחה בתחום הגנת הצומח, שביכולתה להביא לחקלאים ברחבי העולם את היתרונות הגלומים בפיתוח תכונות זרעים משופרות".

מר קית' ווקר, נשיא Cibus אמר כי "טכנולוגיית ה-RTDS הנה בעלת פוטנציאל במגוון יישומים מסחריים בתחומי החקלאות, כמו גם בתחומים אחרים של ביו-אנרגיה ושמנים ייחודיים".