בן סימון: אני כאן בשביל למתן אתכם

ח"כ דניאל בן סימון ממפלגת העבודה ערך היום סיור ביהודה ושומרון וביקר במיגרון, עפרה שילה ועלי. בסיור השתתפו יו"ר מועצת יש"ע, דני דיין, יו"ר המועצה האזורית בנימין, אבי רואה, ויוזם הסיור, יו"ר ועדת החינוך של הכנסת, ח"כ זבולון אורלב. בצאתו מהרכב במיגרון אמר בן סימון, "מריחים פה את האבות".

בסיור אמר בן סימון, כי "לצערי מפלגת העבודה הקימה והתחילה את פרויקט ההתנחלות ולכן יש לה זכויות יוצרים, היום אנחנו צריכים להחליט מה יהיה גודלה ודמותה של הארץ. הגעתי לכאן לראות מקרוב, העסק נמשך , והויכוח צריך להתנהל ברוח טובה ויהודית כדי שנדע איך נראה כמדינה, ומי שינצח בויכוח חייב לקבל את דעת הרוב, יש כאן מפעל ועשייה עצומה, משהו מהאידיאלים והעוצמה אם היו מופנים לתוך מדינת ישראל פנימה, לא היה מישהו יותר שמח ממני".

לדבריו, "סוף ספטמבר זה סוף ההקפאה ומדובר בתאריך יעד מבחינת מפלגת העבודה, אנחנו בעד להאריך את ההקפאה על מנת ללכת לתהליך שלום, והיה ולא - אנחנו הולכים למשבר קואליציוני סביב העניין הזה, אם ההקפאה תופשר אנחנו לא נהיה במפלגת העבודה".

בעניין ההקפאה בירושלים אמר בן סימון, כי "אני סבור שצריך להקפיא את כל הבנייה מעבר לקו הירוק כל בנייה מעבר לקווי 67'".

למשתתפים האחרים בסיור אמר בן סימון, כי "אנחנו יותר בצד של אובמה יותר מאשר בצד שלכם", דני דיין ענה לו, כי "אתה צריך להיות בצד של מדינת ישראל"  , בן סימון ענה לו, "הפריחה ושגשוג שלכם היא במידה מסוימת הסיבה שנכנסתי לפוליטיקה על מנת למתן אתכם, אחד מאיתנו ינצח".

בן סימון שמע מיוזם הסיור, ח"כ זבולון אורלב (הבית היהודי), המשמש כיו"ר ועדת החינוך של הכנסת, על חוסר במבני חינוך ביהודה ושומרון וביקש מבן סימון להוציא את הילדים מהפוליטיקה. "הויכוח על החינוך צריך להיות נפרד מהויכוח הפוליטי על עתיד יהודה ושומרון, העמדות הקיצוניות של בן סימון ידועות, אך אי אפשר לסכן חיי ילדים ולפגוע במערכת החינוך של התושבים בגלל ויכוח פוליטי".

מנכ"ל מועצת יש"ע, דני דיין, שהצטרף לסיור אמר לבן סימון, "אני לא מבין מה מפריע לך שיהודים גרים כאן? אל תשכח שמפלגת העבודה היא זו שפתחה ובנתה את הישובים כאן".

ראש המועצה האזורית מטה בנימין, אבי רואה, סיפר כי "בעקבות צו ההקפאה מבני החינוך של יהודה ושומרון נפגעו, אנחנו נערכים לשנת הלימודים תש"ע וכבר נאבקים מול המנהל האזרחי,.בוא נוציא את הילדים מהמשחק".