
בית המשפט המחוזי בפתח תקווה דחה הבוקר (שישי) את ערעורו של ראש עיריית ירושלים לשעבר, אורי לופוליאנסקי, נגד הארכת מעצרו. לופוליאנסקי נעצר בחשד לקבלת שוחד והלבנת הון במסגרת פרשת הולילנד.
השופט ציין בהחלטתו כי למרות שלופוליאנסקי לא שיבש הליכי חקירה עד כה "יש באופי הפעולות ובעובדה שהעורר יודע היום יותר ממה שידע בטרם נחקר, כדי לבסס חשש שהוא עלול לשבש את פעולות החקירה באם ישוחרר".
פרקליטו של לופוליאנסקי טען כי בית משפט שגה כאשר קבע כי יש עילת מעצר שכן חקירת המשטרה התנהלה באופן סמוי במשך חודשים ארוכים ובאופן גלוי במשך מספר ימים, והוא לא שיבש הליכי חקירה למרות שהייתה לו אפשרות לעשות זאת.
עוד טען כי קיומו של חומר מחשיד אינו מספיק לעילת מעצר בגין חשש משיבוש אלא נדרש שהחשש לשיבוש הליכי משפט יהיה סביר וממשי,כמו-כן, טען כי "אין בסיס סביר לחשדות שבגינן נחקר לופוליאנסקי שכן כל הכספים שהועברו, על פי הטענה, למוסד יד שרה ולמטרות אחרות הקשורות בעורר, הועברו בגלוי כתרומות ונתמכו בקבלות על שם התורמים".
נציג המשטרה טען כי "בידי המשטרה בסיס לחשדות כפי שעולה מחומר החקירה שהוצג בפני בית המשפט, באשר לחשש לשיבוש, אכן העורר לא עשה פעולות כדי לשבש את החקירה אך צדק בית משפט בקביעתו שלמרות זאת קיים חשש כזה".