במוזיאון 'הרצלילנבלום' לבנקאות ולנוסטלגיה תל אביבית מוצג משחק מונופול ייחודי, משחק מונופול אות עיצב אביו של אחד מילדי גטו טרזינשטאט. על יחודו של לוח המשחק הזה ועל חיי הילדים בגטו לצד חיי הכלכלה בגטו מספרת ביומן ערוץ 7 יהודית בן לוי, מנהלת המוזיאון.

ומסתבר ש"בגטו היה בנק לכל דבר. הונפקו שטרות בשווי של קרונות צ'כיות, שטרות שהיו בעלי ערך בגטו בלבד ועליהם הוטבע ציור דמותו של משה רבנו ולצידו מגן דוד. הנאצים הם שעיצבו את השטרות", מפתיעה בן לוי שלדבריה עובדת קיומם של שטרות בגטאות לא הפתיעה שכן גם בגטאות נוספים כגטו לודז' היו שטרות, אך קיומו של בנק יהודי מיוחד לא היה ידוע.

בן לוי מספרת על המגמה מאחורי הקמתו של הבנק. "הבנק שימש להעברות בנקאיות. קרובים יהודים מחוץ לגטו התבקשו לשלוח כספים דרך הבנק הזה, ולאחר שהוכסף הגיע לגטו כבר היו די דרכים לכך שהוא יעבור לכיס הגרמני לשימון מנגנון המלחמה".

עוד מציינת בן לוי כי המעקב אחרי הכספים אפשר מעקב אחר כוח העבודה היהודי שנכנס ויצא משערי הגטו, ובמקביל בימי תום המלחמה היה הבנק לעדות בפני הצלב האדום שבמחנה התקיימו חיים נורמאליים לחלוטין.

כאמור, במוזיאון 'הרצלילנבלום' שבתל אביב מוצג גם משחק מונופול שעיצב אביו של אחד מילדי הגטו. בן לוי מספרת שמדובר בעוד אחד מיני אמצעים רבים שהוכנו כדי לשמר עבור ילדי הגטו את החיים באשליית הנורמאליות. בהקשר זה היא מזכירה חוגים למוסיקה, ספורט, ציור ועוד. "הילדים הופרדו מההורים", מזכירה בן לוי ומוסיפה: "עודדו את ההורים ליצור קשר עם הילדים באמצעות משחקים, ואחד מההורים הכין את משחק המונופול הזה שדומה לכל משחק מונופול חוץ מהרחובות שבו שנקראו בשם הרחובות בגטו, ציור הגטו שהתפרס על מרכז הלוח ופרטים נוספים כמו קיומו של בנק הגטו בין תחנות המשחק".

משחק זה מוצג במוזיאון במסגרת התערוכה "חיים באשליה", לצד אלמנטים ילדותיים נוספים שנועדו לשמור על חיי האשליה הילדותיים בין גדרות הגטו. בין השאר היא מזכירה חוברת שהכין מדפי עיתון צייר וכתב ילד מהגטו, ילד אחר שבנה בובות ועוד.