
ועדת הכנסת החליטה להעביר את חוק הגיור הצבאי לוועדת החוקה של הכנסת לצורך המשך תהליך החקיקה.
11 חברי כנסת תמכו בחוק ושלושה התנגדו.
יו"ר ש"ס, שר הפנים אלי ישי, טען כי ראש הממשלה בנימין נתניהו הבטיח לו במהלך הלילה (שלישי) שהקואליציה תתנגד להצעת חוק הגיור הצבאי של מפלגת ישראל ביתנו, אם וכאשר הנושא יובא להצבעה בוועדת החוקה של הכנסת
בקול ישראל דווח הבוקר כי גורמים בקואליציה אמרו ש"ישראל ביתנו" מאיימת כי אם לא תעבור הצעת חוק הגיור הצבאי לוועדת החוקה, חבריה יצביעו נגד תקציב המדינה.
ע"פ הדיווח גורם בכיר בקואליציה אמר כי יהדות התורה איימה באזני ראש הממשלה שאם תקודם הצעת חוק הגיור הצבאי ותעבור מחר לטיפולה של וועדת החוקה - יצביעו חברי הכנסת של יהדות התורה נגד תקציב המדינה ואף יפעלו לטרפדו.
על פי החוק כל הגיורים שבוצעו ומבוצעים בצה"ל - כשרים. בדברי ההסבר לחוק נכתב כי "בתי דין בצה"ל מגיירים מזה שנים רבות חיילים וחיילות החפצים בכך. פעילות צה"ל בנושא הגיור ראויה לשבח ולהוקרת תודה. לאחרונה הוטל ספק בתוקפם של גיורים אלו ללא כל סיבה, שכן גיורים אלה נעשים כדת וכדין", נכתב בדברי ההסבר לחוק. "על מנת למנוע כל ספק, ועל מנת להסיר עננה מעל ראשי המתגיירים בעבר והלומדים לצורך גיור עתה, מוצע בחוק זה לקבוע בצורה ברורה והחלטית כי גיורים הנעשים או שנעשו בעבר בצה"ל הינם גיורים כדת וכדין וכי כל גופי המדינה יכירו בהם ולא יוטל בהם כל ספק".
