מוקדם ככל האפשר. נתניהו
מוקדם ככל האפשר. נתניהופלאש 90
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ברך את האיחוד האירופי על קבלת פרס נובל לשלום בפגישה עם שגרירי האיחוד בישראל, "הלוואי שיכולנו להעתיק במזרח התיכון את מה שהושג באירופה, וזה דורות של יציבות, שלום ושלווה. זהו יעדנו, ונדון בדרכים לקידום יעד זה, שכל הישראלים מייחלים לו", אמר.

נתניהו התייחס לסנקציות החדשות שהוטלו על איראן, "היום בפרט, אני מבקש לשבח את האיחוד האירופי על הסנקציות הקשות שאומצו אתמול נגד האיום הגדול ביותר לשלום בימינו, ואלה הן הסנקציות הקשות נגד איראן".

הוא הבהיר כי "הסנקציות הללו פוגעות קשות בכלכלה האיראנית, אך הן עדיין לא הצליחו לעצור את התכנית האיראנית. כאשר הצנטריפוגות יפסיקו להסתובב ותכנית הגרעין האיראנית תיעצר, נדע כי הן משיגות את יעדן".

עוד אמר, "אני מאמין כי ליעד זה שותפים כל אלה המבקשים להבטיח ביטחון ושלום בעולם, לא רק במזרח התיכון, אלא בעולם כולו. אלה הן סוגיות מכריעות ואלו הם זמנים מכריעים, והגיע הזמן שנמשיך לדון בהם", הוסיף נתניהו.

נזכיר כי שרי החוץ של האיחוד הידקו אתמול את העיצומים על איראן בצעדים שכוונו נגד המגזר הבנקאי והעסקי של טהרן ונגד שוק הספנות המקומי.

בהצהרת משרד החוץ בטהרן נכתב כי העיצומים של אירופה כנגד איראן רק ירחיקו אותה ממה שהיא מנסה להשיג. לדברי האיראנים, האיחוד האירופי נוהג בעקשנות ורק "דרך ההגיון" כלשונם, יהיה ניתן לחזור למשא ומתן על תוכנית הגרעין.