פורים בחברון
פורים בחברוןצילום: פלאש 90

בירושלים נפתחים הערב (ראשון) אירועי פורים עם קריאת המגילה בעשרות בתי כנסת ברחבי העיר.

מחר צפויות תהלוכות וחגיגות ברחובות העיר.

לתוכניות פורים לחץ כאן

הלכות פורים מאת הרב אליעזר מלמד

אירוע חריג ובודד הערב בבירה. במזרח ירושלים החלו הערב עימותים בין כוחות הביטחון למאות ערבים סמוך לשער שכם. במהלך תהלוכה שקיימו ידו כמה מהמשתתפים אבנים על ניידת משטרה וניפצו את שמשתה. שוטרים שהיו במקום קראו למפגינים להתפזר ומשלא נענו החלו לפזר את ההתקהלות תוך שימוש ברימוני הלם. אדם אחד נעצר בחשד שיידה אבנים.

בתוך כך, ברחבי ישראל צויין היום חג הפורים בחגיגות רבות ומגוונות. כך למשל, אלפים מתושבי הרצליה צעדו היום (א') לאורך הרחובות הראשיים בתחפושות, זאת לראשונה מאז הקמתה של העיר בשנת 1924.

בעיר האבות חברון נערכו חגיגות שבחלקן השתתפו גם לוחמי צה"ל המאבטחים את העיר ואת מערכת המכפלה. חברת הכנסת אורית סטרוק הפתיעה עם תחפושת של חברת הכנסת ממרצ מיכל רוז'ין שלא נשארה חייבת והתחפשה לאורית סטרוק.

העדלאידע המסורתית התקיימה הבוקר (א') בחולון בפעם ה-22, כשהשנה היא בסימן מסיבת קרנבל. כך גם בעיר נתניה נערך ברחוב הרצל "קרנבל חובק עולם". העדלאידע במעלה אדומים נערכה השנה תחת הכותרת "תוצרת הארץ".