במערכת הפוליטית מברכים את מכבי תל אביב בכדורסל על ניצחונה בגמר היורוליג.
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, שוחח עם מאמן מכבי תל אביב, דיוויד בלאט, ובירך אותו על הזכייה באליפות אירופה. "עשיתם את זה בגדול. השארתם אותנו על המפה. עם ישראל עושה היום מדורות, אבל אתם שרפתם את המגרש במילאנו וכולנו גאים בכם.
"חיוך גדול התפשט על פניי ועל פניהם של כל אזרחי ישראל. היה משחק נפלא עם המון רוח קרב, רוח צוות ורוח ניצחון. כל אזרחי ישראל גאים בכם, ואני בראשם", הוסיף ראש הממשלה.
נשיא המדינה שמעון פרס התקשר גם הוא לברך את דיוויד בלאט. ''כל הארץ צהובה, אין כמוך", אמר לו הנשיא, "אתה הוכחת מה זו נחישות ואני כמעט קבלתי התקף לב, כל הקבוצה לחמה כמו נמרים וכמו אריות... אתה לא יודע מה שעשית לישראל, המתנה הטובה והמרגשת ביותר, אין כמוך".

שרת התרבות והספורטלימור לבנת אמרה כי מדובר בצעד היסטורי עבור הקבוצה התל אביבית. "בניגוד לכל הסיכויים, אבל עם אמונה אין סופית, מועדון מכבי תל אביב עשה היום עוד צעד גדול בהיסטוריה המפוארת שלו והביא כבוד גדול לספורט הישראלי. תודה לך מכבי על ערב קסום ובלתי נשכח", אמרה.
שר החוץ אביגדור ליברמן כתב בעמוד הפייסבוק שלו כי "מכבי תל-אביב הוכיחה העונה שבכדורסל, כמו בחיים, כשכולם מאוחדים ונלחמים יחד, על המגרש וביציע, למען אותה המטרה, הכל אפשרי".
"אז כל הכבוד למכבי ולכל הישראלים הנפלאים, באולם ובבית, שדחפו אותה להישג הענק והלוואי שבכל התחומים מדינתנו תתנהל באותה דרך", הדגיש שר החוץ.
סגן שר הדתות, הרב אלי בן דהן, טען כי מכבי ניצחה בזכות הרוח. "הרוח ניצח את החומר, מכבי תל אביב אלופה. רק בזכות האמונה והרוח מכבי ניצחה שתי קבוצות שתקציבן גדול פי 3 מהתקציב שלה".

