
ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת בראשות ח"כ חיים כץ (הליכוד ביתנו) אישרה היום פה אחד לקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק של ח"כ ראובן (רובי) ריבלין (הליכוד ביתנו).
על פי החוק, קרוב משפחה (הורים, סבים, בן זוג, ילדים, אחים) של חלל מערכות ישראל רשאי להיעדר מעבודתו ביום הזיכרון הפרטי (יום נפילת החלל), ומעסיקו מחויב לאשר לו יום חופש לשם כך. זאת על מנת להתייחד עם זכרו של המת ולקיים טקס זיכרון ואבל פרטי.
לדברי ח"כ ריבלין, "אחים ואחיות שכולים הפנו את תשומת לבי לצורך לקיים הלכות אבל גם ביום נפילת המת, ולא רק ביום הזיכרון הלאומי. ההיעדרות לא תהיה על חשבון המעסיק, כי אם באמצעות יום חופש שיטול העובד והמעסיק יחויב לכבדו".
ח"כ מיקי רוזנטל (העבודה) טען, כי "על המדינה לשאת בעלויות ימי החופש האלה. אין קדוש יותר למדינה מאשר חלליה, אבל כשזה מגיע לכסף, זה פתאום כבר לא כל כך קדוש למדינה".
יו"ר הוועדה, ח"כ חיים כץ (הליכוד ביתנו), סיכם ואמר, כי "אני מתפלל שהצעת החוק הנוכחית תהפוך להיות החוק החמישים הרשום על שמך, ושתהא זו הצעתך האחרונה כמחוקק, כי אתה ראוי להיבחר לנשיא".
