במלאת שנה לפיגועים במערכת העיתון 'שרלי הבדו' ובחנות 'היפר כשר' בפריז, נערך אמש (ראשון) טקס זיכרון לנרצחים. באירוע השתתפו שגריר צרפת בישראל, פטריק מזונאב, ומנהל ה'היפר כשר', פטריס ואליד, שנפצע בפיגוע.
השגריר מזונאב אמר בנאומו, "האיסלאם הרדיקלי הוא אויבנו המשותף. טרור הוא טרור ויש לו קריטריונים מאוד ברורים ושווים בכל מקום בעולם".
מזונאב ציטט את ראש ממשלת צרפת, מנואל ואלס, אשר אמר השבוע באירוע הזיכרון בכיכר הרפובליקה בפריז, כי אין דבר שיכול להצדיק רצח באף מקום בעולם.
קרול נוריאל, מנכ"לית הליגה נגד השמצה בישראל אמרה בנאומה כי כשהחל גל האירועים האנטישמיים האחרון בשנת 2000, הרשויות בצרפת האמינו כי הוא בא בתגובה לקונפליקט הישראלי פלשתיני, אך לדבריה כבר אז היה ברור שהקונפליקט הוא רק תירוץ.
"הנדבך הנוסף, זה שמאיים לא רק על היהודים אלא על הרפובליקה כולה ועל ערכי היסוד שלה, כמו גם על כל העולם המערבי, היה רק עניין של זמן. ההבנה כי האנטישמיות פוגעת לא רק ביהודים, אלא בכל חברה בה היא מתקיימת היא חשובה מאוד. זוהי צוואתם של אלו שנרצחו בידי אלו שביקשו למחוק ערכים כה חשובים בשם אינדוקטרינציה של שנאה עיוורת כלפי אנשים ודתות שונות. הצלחתו של המאבק באנטישמיות הוא הצלחתה של הרפובליקה הצרפתית".
פטריס ואליד, מנהל ההיפר כשר, שנפצע בפיגוע ומאז השתקם ועלה לישראל שיחזר בנאומו את אירועי אותו היום וסיפר על הדברים שהביאו אותו לעלות ארצה, "המחבל החדיר בנו פחד, הוא רק בא להרוג אותנו, כי אנחנו יהודים וכי אני לובש ציצית. לא עליתי ארצה מתוך פחד, חזרתי הביתה".
הצייר מישל קישקה שיתף את הקהל במבחר קריקטורות, חלקן בוטות, בהן הובא לידי ביטוי תסכולם של הקריקטוריסטים, מן הניסיון של גורמים קיצוניים לפגוע בחופש הביטוי.










