
שר האוצר, משה כחלון, ביקר היום (שלישי) בבסיס חיל האוויר בחצרים, בליווי הרמטכ"ל, רא״ל גדי איזנקוט.
במהלך הביקור סקר מפקד חיל האוויר בפני המשתתפים את משימות החיל ומוכנותו וכן על האתגרים העומדים בפניו. בנוסף, נערך סיור בתצוגת כלי טיס ואמצעי לחימה וכן התקיימה שיחה בין שר האוצר לקצינים ונגדים בתפקידים שונים המשרתים בבסיס.
כחלון אמר בסיור, "כשהגעתי למשרד האוצר אמרתי לפקידים שלי שאני לא מוכן לקבל יותר את השיח האלים נגד משרתי הקבע וכוחות הביטחון. אני שמח שבחודשים האחרונים יש שינוי בשיח הציבורי כלפי משרתי הקבע ומערכת הביטחון. מדינת ישראל יכולה לשאת גם את הדגל החברתי וגם את הדגל הבטחוני".
על ההחלטה להעלות את שכר חיילי החובה ב-50% אמר שר האוצר, "זהו תיקון עוול היסטורי. שכר חיילי החובה היה נושא שהוזנח במשך שנים. אני שמח שהצלחנו לעשות שינוי משמעותי בנושא הזה. אני בטוח שההחלטה תעזור לחיילים רבים ולהוריהם. כחלון הודה לרמטכ"ל, למפקד חיל האוויר ולחיילים בשם הממשלה ומשרד האוצר".
הרמטכ"ל הודה לשר האוצר, "ברצוני להביע הערכה גדולה על הגישה הממלכתית, הרצינית והמקצועית שעוזרת לצה"ל לפעול כצבא טוב יותר עבור מדינת ישראל ואני מקווה שהשיח הזה יימשך גם בשנים הקרובות. אמון הציבור בצה"ל הוא גבוה אך אל לנו לראותו כמובן מאליו ועלינו לפעול על מנת להיות ראויים לו".