מתנגד לחוק. מנדלבליט
מתנגד לחוק. מנדלבליטצילום: Yonatan Sindel, פלאש 90

גורמים משפטיים מעריכים כי היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט מתנגד למתווה הנוכחי שהושג בעניין חוק ההסדרה, חרף העובדה שהחלתו על עמונה, לא נכנסה לנוסח המתוקן.

לטענת הגורמים, בשיחות סגורות ביממה האחרונה, הבהיר היועץ כי גם הנוסח הנוכחי של החוק - מנוגד בצורה ברורה לחוקים הבינלאומיים.

לדבריהם, מנדלבליט טוען עוד כי החוק לא יעמוד במבחן בג"ץ, ואף רמז כי יתקשה להגן עליו, אם וכאשר יידרש לכך.

עם זאת, ככל הנראה היועץ המשפטי לממשלה יהיה מוכן לפנות שוב לשופטי בית המשפט העליון ולבקש דחייה של חודש אחד בפינוי עמונה כדי לאפשר את פינוי התושבים והעברתם לאתר החלופי שעליו סוכם כפיתרון, במגעים בין הליכוד והבית היהודי.

במצב כזה יבהיר היועץ לבג"ץ כי יש לאפשר למפונים את הזמן כדי להתארגן ולעבור לקרוואנים שיוצבו עבורם כדיור חלופי זמני.

גורמים במפלגת בבית היהודי מסרו כי הם מודעים להתנגדותו של היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט לנוסח החדש של חוק ההסדרה, ומעולם לא חשבו כי יתמוך בחוק. "הבעיה עם החוק מלכתחילה הייתה עם משה כחלון ובני בגין", אמרו הגורמים והוסיפו כי בהמשך יעלה החוק להצבעה בוועדת השרים ולקריאה טרומית על אף התנגדותו של מנדלבליט.