בשבע 416: תבשיל בקר וירקות

מתכון באדיבות חברת התבלינים 'מקורמיק':

פנחס ורבקה קופר , ד' בכסלו תשע"א

החומרים: (ל-6 מנות)

4 כוסות של ירקות כגון: בטטה, גזר, כרובית, ברוקולי ותפוח אדמה, חתוכים לקוביות

1 בצל בינוני, קצוץ

2 כפות שמן זית

600 גרם בשר בקר, חתוך לקוביות

3/4 כוס ציר עוף או מים 

3 עלי דפנה

חצי כפית טימין

חצי כפית פלפל שחור

חצי כפית מלח

רבע כוס יין אדום יבש או מיץ תפוחים

3 כוסות פירה

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-220 מעלות. מפזרים על גבי תבנית אפייה את הירקות החתוכים לקוביות ואת הבצל ומוסיפים כף אחת של שמן זית.  צולים את הירקות כ-20 דקות או עד להשחמה. מטגנים במחבת תוך כדי ערבוב את הבקר עם כף שמן זית בחום בינוני למשך 5 דקות או עד שהבקר מוכן. מוסיפים למחבת את הירקות, ציר העוף או המים, 3 עלי דפנה, טימין, פלפל, מלח ויין ומביאים לרתיחה. מורידים לאש נמוכה וממשיכים לבשל כ-10 דקות נוספות או עד שהרוטב מסמיך מעט. מוציאים את עלי הדפנה מהתבשיל לפני ההגשה. מומלץ להגיש עם פירה.