בשבע 418: המטבחון

עוף בבירת 'מרפיס' באדיבות מסעדת 'רוברג'



פנחס קופר , י"א בכסלו תשע"א

החומרים (ל-6 מנות)

---------------------

8 יחידות כרעיים עוף מחולקים

700 גרם תפוחי אדמה, פרוסות

350 גרם גזר, פרוסות

200 גרם סלרי, פרוסות

150 גרם בצל, רצועות

100 גרם מרגרינה לטיגון

150 גרם קמח

50 גרם רסק עגבניות

פחית בירה 'מרפיס'

מלח

פלפל לבן

פלפל גרוסי

אבקת 'דגש' של 'תלמה'

אופן ההכנה

-------------

  • ממיסים את המרגרינה ומטגנים טיגון קל את חלקי העוף. מוציאים מהסיר ומטגנים את הבצל עד להשחמתו.
  • מוסיפים את שאר הירקות מלבד תפוחי האדמה ומאדים מעט. מוסיפים את הרסק ומטגנים.
  • מוסיפים את הבירה, מערבבים היטב ומוסיפים כאחד וחצי ליטר מים.
  • מרתיחים ומבשלים כ-15 דקות על אש נמוכה. מתבלים ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
  • מסדרים את תפוחי האדמה בקרקעית הקדרה. את העוף מניחים על פרוסות תפוחי האדמה ומכסים שוב בשכבת פרוסות תפוחי אדמה.
  • את הרוטב עם הירקות יוצקים מעל, עד לכיסוי כל החומרים. מכניסים לתנור חם עד רתיחה.
  • לאחר הרתיחה מנמיכים את התנור ל-100 מעלות ומשאירים את הקדירה מכוסה בתנור, ללא ערבוב, כ-4-5 שעות. ניתן להגיש עם הקדירה לשולחן.