בשבע 421: המטבחון

פרגיות אפויות בשמן זית, באדיבות השף צ'רלי פדידה מ-Oleave Life, מלון 'שרתון' תל אביב

פנחס ורבקה קופר , ב' בטבת תשע"א

החומרים (ל-2 מנות)

4 כרעי עוף, מפורקים מעצמות

חציל

כף סומק

8 כפות חומץ 'בין יין'

חצי כוס שמן זית

30 גרם אגוזי מלך

שן שום קצוצה

2 ענפי קורנית קצוצים

60 גרם עלי בייבי

מיץ לימון מחצי לימון

פרגיות אפויות בשמן זית

אופן ההכנה

משרים את הכרעיים בחומץ בין יין אדום, שמן זית, סומק, שן שום קצוצה, קורנית, מלח ופלפל שחור, ומכניסים למקרר למשך כשעה לספיגת טעמים. קולים את החציל על אש גלויה עד לריכוך, קולפים ומניחים את בשר החציל בכלי נפרד. מוציאים את הכרעיים מהמקרר לאחר כשעה, מנגבים מהנוזלים וצורבים במחבת או בגריל במשך 4 דקות מכל צד עד להזהבה. מכניסים את הכרעיים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לאפייה של 10 דקות בערך. במקביל, את החצילים שקלינו על האש נתבל בנוזלי המרינדה, ואת עלי הבייבי הנותרים נקשט עם מלח, פלפל, לימון ושמן זית.