בשבע 423:המטבחון

ממליגה חורפית מתוקה באדיבות קפה-מסעדה 'כרם זיתים' בפארק הנדיב בזיכרון יעקב

רבקה ופנחס קופר , ט"ז בטבת תשע"א

 

החומרים לממליגה

חצי ליטר חלב

100 מ"ל שמנת מתוקה

100 גרם סוכר

מקל וניל

מקל קינמון

150 גרם קמח תירס

לרוטב

3 אגסים, חתוכים גס

3 תפוחים, חתוכים גס

3 שזיפים חצויים

200 גרם דבש

2 מקלות קינמון

אופן ההכנה:

  • להכנת הממליגה נערבב בסיר את החלב, השמנת המתוקה, הסוכר ומקלות הווניל והקינמון, עד לרתיחה.
  • נוסיף את קמח התירס ונערבב על אש קטנה עד שהתערובת תהפוך לסמיכה.
  • להכנת רוטב הפירות הצלויים נערבב את הפירות החתוכים ביחד עם הדבש, ונאפה בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות, ל-10 דקות.
  • להגשת המנה נמזוג את הממליגה החמה לצלחת עמוקה, ונסדר מעל את הפירות עם הנוזל החם.
  • לסיום, מומלץ לבזוק מעל אבקת קינמון וסוכר וניל. להגיש חם.