בשבע 424:המטבחון

תבשיל אסאדו ביין אדום


פנחס ורבקה קופר , כ"ג בטבת תשע"א

 

תבשיל אסאדו ביין אדום

החומרים

נתח אסאדו עם עצם במשקל 2 ק"ג

10 בצלי שאלוט

10 לפתות קטנות

5 שיני שום, קלוף

2 עלי רוזמרין

2 גזרים, חתוכים לקוביות בינוניות

כוס יין אדום

2 כוסות ציר בקר

מלח

פלפל

אופן ההכנה

  • מתבלים במלח ובפלפל את נתח האסאדו עם העצמות (פרוס באמצע בין העצמות) וצורבים אותו בסיר לוהט עם מעט שמן, עד להשחמה.
  • מוציאים את הבשר מהסיר, ומאדים כ-5 דקות באותו סיר את הירקות: לפתות, בצלי שאלוט, שום, גזר ורוזמרין עד להשחמתם.
  • מוסיפים את הבשר לירקות, מוסיפים את ציר הבקר והיין ומרתיחים.
  • מנמיכים את האש ומבשלים כ-3 שעות.

באדיבות השף ליאור חפצדי ל'לארא'