גליונות בשבע עוד גליונות

בשבע

גליון 426ראשיהפצה

המטבחון - צרכנות

מתכון של פטוצ'יני ברוטב שמנת ופרמז'ן באדיבות 'קפה קורוס' – בית קפה ומסעדה איטלקית, רחוב ירמיהו 43, 'סנטר 1', ירושלים
13/01/11, 14:18
פנחס ורבקה קופר

 

פטוצ'יני ברוטב שמנת ופרמז'ן

באדיבות 'קפה קורוס' – בית קפה ומסעדה איטלקית, רחוב ירמיהו 43, 'סנטר 1', ירושלים

פטוצ'יני באוטב שמנת ופרמז'ן

החומרים

  • חבילת פסטה פטוצ'יני
  • רבע כוס שמן זית
  • 25 גרם חמאה
  • שן שום קצוצה
  • כף בזיליקום טרי קצוץ דק
  • מלח
  • פלפל לבן
  • רבע כוס יין לבן יבש
  • 1.5 מיכל שמנת מתוקה לבישול 15%
  • כוס גבינת פרמז'ן מגורדת
  • קורט אגוז מוסקט
  • עלי פטרוזיליה לקישוט

אופן ההכנה

  • הכניסו את הפסטה לבישול בסיר עם מים רותחים. הוסיפו לסיר כף מלח ומעט שמן.
  • בינתיים הכינו את הרוטב: חממו במחבת שמן זית, שום וחמאה. הוסיפו את השמנת ואת היין עד להתאדות האלכוהול. פזרו פלפל לבן לפי הטעם ומעט אגוז מוסקט ולבסוף הוסיפו את הבזיליקום הטרי.
  • כעבור 9 דקות הוציאו את הפסטה מהסיר כשהיא במרקם אל דנטה, סננו והעבירו לצלחת הגשה.
  • צקו את הרוטב על הפסטה, ערבבו היטב, פזרו מעל גבינת פרמז'ן וקשטו במעט עלי פטרוזיליה.