בשבע 428: המטבחון

קיש בצל

פנחס ורבקה קופר , כ"ב בשבט תשע"א

 

באדיבות בן עמי ברתיני שביט

החומרים לבצק

  • 180 גרם קמח 120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות חצי כפית מלח   רבע כפית סוכר 2 כפות מי קרח כמה טיפות מיץ לימון     החומרים למלית 750 גרם בצל מאודה (מצב שקוף)
  • 100 גרם גבינה צהובה
  • 250 גרם גבינה 9%
  • 2 כפות שטוחות קמח
  • חצי כפית אבקת אפיה
  • 3 ביצים
  • כפית מלח
  • רבע כפית כוסברה
  • רבע כפית אגוז מוסקט

אופן ההכנה

  • להכנת הבצק: עבדו את כל מרכיבי הבצק בפוד פרוססור, אך לא יותר מידי. רדדו את הבצק שנוצר לתבנית בקוטר 26 ס"מ והניחו במקפיא.
  • אפו את התבנית עם הבצק אפייה מקדימה של כ-15 דקות עד שמזהיב והוציאו מהתנור.
  • להכנת המלית: ערבבו היטב את כל מרכיבי המלית ומזגו לקלתית הבצק האפויה חלקית.
  • אפו בחום של 175 מעלות כ-35 דקות.