חדשות ערוץ 7

פופולארי: תג בכותרות
גליונות בשבע עוד גליונות

בשבע

גליון 429ראשיהפצה

המטבחון - צרכנות

תבשיל עדשים עשיר בסגנון ים תיכוני
03/02/11, 16:35
פנחס ורבקה קופר

תבשיל עדשים עשיר בסגנון ים תיכוני באדיבות השפית בל קפצן – חברת 'סוגת'  

  • החומרים (ל-6 מנות)  

250 גרם עדשים שחורות או ירוקות

2 בצלים סגולים קצוצים

4 שיני שום קצוצות

מיץ מלימון אחד

גרידת לימון מלימון אחד

10 יחידות עגבניות שרי תמר חצויות

5 כפות צנוברים קלויים

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

חצי צרור כוסברה קצוצה

5 ענפי נענע קצוצים

5 ענפי בצל ירוק קצוץ

5 כפות שמן זית

רבע כפית כמון

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

  • מבשלים את העדשים במים רותחים עד להתרככותן.
  • מחממים מחבת עם ארבע כפות שמן זית, מוסיפים את העגבניות החצויות והשום וצולים מספר דקות.
  • מוסיפים את העדשים, הצנוברים, גרידת לימון, מיץ לימון, כמון, מלח ופלפל לפי הטעם. מסירים מהאש,
  • מוסיפים את עשבי התבלין, בצל וכף שמן זית ומגישים כתבשיל חם או קר.
  • הצעת הגשה: לעטר את המנה בפלחי לימון כבוש המעניקים לה רעננות.