בשבע 430: המטבחון

מרק בטטה בניחוח קארי | באדיבות רשת 'רולדין'

פנחס ורבקה קופר , ו' באדר תשע"א

 

החומרים (ל-6 מנות)

  • 100 גרם בצל חתוך לקוביות
  • 100 גרם גזר חתוך לקוביות
  • כפית שום כתוש
  • כפית ג'ינג'ר קצוץ
  • 50 גרם חמאה
  • 1 ק"ג בטטה חתוכה לקוביות
  • 2 ליטר מים
  • כף קארי
  • כף דבש
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • חופן כוסברה קצוצה
  • מיכל יוגורט להגשה

אופן ההכנה

  • מאדים בחמאה את הבצל והגזר עד לריכוך, מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומאדים כ-2 דקות
  • מוסיפים את הבטטה ושני ליטר מים
  • מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ-45 דקות עד לריכוך
  • טוחנים במעבד מזון
  • מתבלים בקארי
  • מתבלים במלח ופלפל
  • בהגשה: מוסיפים כף יוגורט לכל מנה ומעטרים במעט כוסברה.