בשבע 432: קרנץ שוקולד

מתכון לקרנץ שוקולד מוצלח באדיבות 'שמרית'

פנחס ורבקה קופר , כ' באדר תשע"א

החומרים (ל-2 עוגות)

  • לבצק שמרים: 4 כוסות קמח, חצי שקית או חצי קובית 'שמרית' (25 גרם), חצי שקית 'משפר אפיה', חצי כוס סוכר, 75 גרם חמאה חתוכה לקוביות, 2 ביצים, 2/3 כוס חלב, קורט מלח, כפית תמצית וניל
  • למילוי: 500 גרם ממרח שוקולד
  • לסירופ סוכר: מרתיחים חצי כוס סוכר עם חצי כוס מים. מצננים ומוסיפים כפית תמצית וניל ורום.

אופן ההכנה

  • להכנת הבצק (מכינים יום מראש): בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים את כל החומרים פרט לחמאה, במהירות איטית כ-3 דקות. מוסיפים את החמאה בהדרגה ולשים 5 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך וגמיש. מכסים ומכניסים למקרר למשך הלילה.
  • מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מכל חלק מכינים עוגה אחת.
  • מרדדים כל גוש בצק למלבן בעובי חצי ס"מ ובמידות 25x35 ס"מ.
  • מורחים מחצית מממרח השוקולד על כל שטח הבצק.
  • מגלגלים לרולדה וחוצים בסכין חדה לאורך הרולדה. משני החצאים קולעים צמה בצורת בורג ומניחים בתבנית אפיה מוארכת.
  • מברישים בביצה טרופה ומתפיחים כשעה.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, כ-35 דקות.
  • מברישים את העוגות בעודן חמות בסירופ הסוכר.