בשבע 433: המטבחון

מרנג תותים

פנחס ורבקה קופר , כ"ז באדר תשע"א

מרנג תותים

באדיבות מזרחי שרית, קונדיטורית 'פאפאגאיו'

החומרים

  • לפבלובות: חצי ליטר חלבון, 1 ק"ג סוכר  
  • למרק התותים: 700 גרם תותים קפואים, 100 גרם סירופ סוכר
  • לקציפת הקוקוס: פחית חלב קוקוס, 200 גרם שמנת 'ריץ'

 

אופן ההכנה

  • לפבלובות: ערבבו היטב את מרכיבי הפבלובה והעבירו לקערה חסינת חום מעל סיר עם מים רותחים, עד להמסת הסוכר. ערבבו מדי פעם. לאחר קבלת תערובת אחידה הקציפו במיקסר. העבירו לשק זילוף וזלפו פבלובות על מגש. הכניסו לתנור לכשעתיים וחצי בטמפרטורה של 50 מעלות.
  • למרק התותים: בשלו את מרכיבי המרק בסיר למשך כ-5 דקות. צננו מעט וטחנו בבלנדר עד לקבלת מרקם אחיד. סננו וקררו.  
  • לקציפת הקוקוס: הקציפו במיקסר את מרכיבי קציפת הקוקוס לקצף יציב והעבירו לשק זילוף עם צנתר משונן.
  • להגשה: צקו בצלחת עמוקה מעט מרק תותים. הניחו במרכז את הפבלובה, זלפו את קציפת הקוקוס ופזרו מעל פרוסות תותים טריים.