המטבחון

פאי פרג , באדיבות הקונדיטור בן עמי ברתיני שביט

פנחס קופר , י"א באדר ב תשע"א

פאי פרג , באדיבות הקונדיטור בן עמי ברתיני שביט 

החומרים

  • לבצק: 240 גרם חמאה, 4 כפות אבקת סוכר, 4 כפות מים, קורט מלח, כמה טיפות מיץ לימון, 3 כוסות קמח
  • למלית פרג: 300 גרם סוכר, 360 מ"ל חלב, 300 גרם פרג, 2 חלמונים, קליפת לימון מגוררת, 75 גרם צימוקים, 5 כפות פירורי ביסקוויט

 

אופן ההכנה

  • להכנת הבצק: ערבבו את כל מרכיבי הבצק ב'פוד פרוססור' עד שייווצר כדור בצק. קררו את הכדור כמה שעות במקרר. חתכו מהכדור חתיכת בצק קטנה שתשמש אתכם מאוחר יותר לעיטור הפאי לפני אפייתו. רדדו את שאר הבצק בתבנית, הכניסו למקפיא ל-10 דקות, כסו בנייר אלומיניום ואפו כ-15 דקות.
  • להכנת המלית: בשלו את מרכיבי המלית עד לרתיחה מבעבעת וקררו. שטחו את המלית על הבצק האפוי, סדרו מעל רצועות בצק שתי וערב, מרחו ביצה ואפו בחום של 180 מעלות כ-35 דקות.