בשבע 436: המטבחון

אורז פטנט באדיבות השף יוסי אלסברג – תה 'ויסוצקי'

פנחס קופר , י"ח באדר ב תשע"א

אורז פטנט באדיבות השף יוסי אלסברג – תה 'ויסוצקי'  

החומרים

  • 3 כוסות אורז 'בסמטי'
  • 5 כוסות מים רותחים
  • 3 כפות שמן
  • כפית מלח
  • 3 תיונים לטעמכם (מומלץ: צ'אי בדואי, חליטת לימונית-לואיזה-מליסה מסדרת 'ניחוחות הגליל')

אופן ההכנה

  • מטגנים קלות את האורז בסיר, על להבה בינונית.
  • מוסיפים מים רותחים ומלח. מניחים את התיונים בסיר. מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות על להבה נמוכה מאוד.
  • ממתינים 5 דקות ומוציאים את התיונים.
  • הצעת הגשה: אפשר לערבב עם המון ירוקים קצוצים כמו נענע, כוסברה, פטרוזיליה ובצל ירוק, או לפזר תערובת אגוזים שהקפצנו עם בצל מטוגן.