
פסטרמה ושעועית מוקפצות על בטטות | באדיבות השף עומרי בן פרז – חברת 'עוף טוב'
החומרים (ל-6 מנות)
3 בטטות בינוניות
300 גרם שעועית ירוקה
250 גרם פסטרמה מקסיקנית חתוכה לרצועות
4 שיני שום פרוסות
4 כפות שמן זית
מיץ מלימון אחד
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
- שוטפים את הבטטות ומנקים היטב את הקליפה באמצעות שפשוף גס.
- חותכים את הבטטות בקליפתן לקוביות גדולות בגודל 3x3 ס"מ ומעבירים לקערה. מתבלים במלח ופלפל, מזלפים 2 כפות שמן זית ומערבבים היטב. מניחים בתבנית עם נייר אפיה ומכניסים לתנור בטמפרטורה של 200 מעלות ל-25 דקות.
- מרתיחים מים בסיר ומכניסים את השעועית ל-3 דקות להמשך בישול ברתיחה. מוציאים ומעבירים מיד לקערה עם מי קרח.
- למחבת חמה מוסיפים 2 כפות שמן זית, מוסיפים את הפסטרמה והשום ומערבבים היטב. מוסיפים את השעועית ומקפיצים 4 דקות. מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון.
- אופן ההגשה: מניחים את הבטטות על צלחת ולצידם את השעועית והפסטרמה.