בשבע 437:המטבחון

פסטרמה ושעועית מוקפצות על בטטות | באדיבות השף עומרי בן פרז – חברת 'עוף טוב'



פנחס קופר , כ"ה באדר ב תשע"א

 

פסטרמה ושעועית מוקפצות על בטטות | באדיבות השף עומרי בן פרז – חברת 'עוף טוב'

החומרים (ל-6 מנות)

3 בטטות בינוניות

300 גרם שעועית ירוקה

250 גרם פסטרמה מקסיקנית חתוכה לרצועות

4 שיני שום פרוסות

4 כפות שמן זית

מיץ מלימון אחד

מלח

פלפל

אופן ההכנה:

  • שוטפים את הבטטות ומנקים היטב את הקליפה באמצעות שפשוף גס.
  • חותכים את הבטטות בקליפתן לקוביות גדולות בגודל 3x3 ס"מ ומעבירים לקערה. מתבלים במלח ופלפל, מזלפים 2 כפות שמן זית ומערבבים היטב. מניחים בתבנית עם נייר אפיה ומכניסים לתנור בטמפרטורה של 200 מעלות ל-25 דקות.
  • מרתיחים מים בסיר ומכניסים את השעועית ל-3 דקות להמשך בישול ברתיחה. מוציאים ומעבירים מיד לקערה עם מי קרח.
  • למחבת חמה מוסיפים 2 כפות שמן זית, מוסיפים את הפסטרמה והשום ומערבבים היטב. מוסיפים את השעועית ומקפיצים 4 דקות. מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון.
  • אופן ההגשה: מניחים את הבטטות על צלחת ולצידם את השעועית והפסטרמה.