גליונות בשבע עוד גליונות

בשבע

ערוך השולחן - צרכנות

איך לשדרג את שולחן הסדר בלי לפשוט רגל | באדיבות תמי לנצוט ליבוביץ – יועצת תדמית, נימוס ונוהג.
14/04/11, 15:19
פינחס ורבקה קופר

 

היערכות לאירוח בחג הפסח

  • התארגנות נכונה וחכמה בעוד מועד תחסוך זמן ואנרגיה, ותבטיח ערב שאיננו כרוך בעבודה קשה ומפרכת. כמו בכל תוכנית מורכבת עליכם לתכנן מראש, להגדיר ולתחום את האפשרויות המוצבות.
  • השולחן אינו מספיק גדול? דלת יכולה בשעת הצורך לשמש כשולחן אם נארגן שני 'חמורים' (רגליים) ואת הדלת נניח עליהם כשהידית בכיוון מטה. לא לדאוג, המפה מכסה את הסוד שלנו.
  • במידה ומספר המוזמנים גדול והערב הופך לאירוע רב משתתפים, קיימת אפשרות לשכור שולחנות וכסאות, מפות וכלים מחברות מקצועיות.
  • כמו חוקי התדמית, הסגנון והסטיילינג האישי, כך גם חוקי שולחן החג. החוק הבסיסי: צבע אחד בגוונים שונים תמיד משדר שלמות, רוך ואלגנטיות, וצבעים קונטרסים משדרים דרמטיות.
  • מפות, מפיות ורנרים הם שלושת האלמנטים החשובים הגורמים לאווירה חגיגית. על מנת להוסיף סגנון וסטייל לשולחן נשתמש ברנר – רצועת בד הרצה במרכז השולחן לכל אורכו. החומרים שהרנר מיוצר מהם יכולים להיות תחרות שונות, שקופות ורכות, קטיפה, רשת ועוד.
  • לאלו שאין להם מפות ארוכות מספיק, במקום לקנות מפות חדשות ויקרות אפשר להיכנס לחנות בדים, לקנות מפה יפה לפי מטר ורוחב השולחן, שתכסה באופן אחיד, ייחודי ויצירתי את שולחן החג ותוסיף נופך של צבעים, אופנה וסטייל במחיר סביר.
  • אם פעם מערכות כלי האוכל, המפות ומפיות הנייר  החד פעמיות, שידרו זלזול, פשטות או היו מיועדים למסיבות מחוץ לבית, פיקניקים וימי הולדת, היום המצב שונה לחלוטין – ממש מהפכת המוצר – מהעיצובים, הסגנונות, החומרים, העיצוב היוקרתי, האפשרויות להלבשת השולחן, השילובים ועד להתאמת סטים שלמים המותאמים ברמה הגבוהה ביותר.
  • לא פעם האווירה סביב השולחן נפגעת משום שלשניים היושבים האחד ליד השני אין 'כימיה'. כדאי לסמן את מקומות הישיבה באמצעות תגי שם המונחים מעל הצלחות.
  • גם הפרחים שנהגו לקשט את מרכז השולחן הפכו לסידורים מעניינים, פינו את מקומם למעוף היצירתיות והם עשויים לשוות לאירוע אופי מיוחד. הקפידו גם על פמוטים אסתטיים.
  • אם אתם חובבי פרחים שימו זר אחד או שניים בפינות בולטות בחדר. שילוב של זר פרחי שדה רענן, ריחני וצבעוני, יוסיף לאווירה. היזהרו מפרחים בעלי ריחניות יתר המאפילים על מרכיבי הריח האחרים.

באדיבות תמי לנצוט ליבוביץ – יועצת תדמית, נימוס ונוהג.