חדשות ערוץ 7

פופולארי: תג בכותרות
גליונות בשבע עוד גליונות

בשבע

גליון 440ראשיהפצה

חלה קלה - צרכנות

טיפים לאפיית חלות (וסגולה מיוחדת בשבת הקרובה לאפיית חלה בצורת מפתח)
28/04/11, 13:46
פינחס ורבקה קופר

  • הקפידו להשתמש במינון השמרים המדויק המתבקש מפני שמחסור בשמרים עלול לגרום לאי תפיחה מספקת.
  • את השמן בבצק מומלץ להוסיף  רק לאחר שהבצק מתחיל להתגבש וזאת כדי שהבצק יהיה נוח לעיבוד ולא דביק.
  • על מנת להביא להתפחה מקסימלית, פזרו קמח על הבצק, כסו עם מגבת ובכך תשמרו על לחותו.
  • יש להקפיד על טמפרטורה נכונה בסביבת ההתפחה. התפחה בסביבה חמה תגרום לבצק לתפוח מהר מדי ולהתעייף, והתפחה בסביבה קרה מדי לא תאפשר לבצק לתפוח בהתאם למצופה ותגרום לחלה להיות כבדה ולא אוורירית.
  • התפחה קצרה מדי תגרום לחלה להיות דחוסה וכבדה. לקבלת חלות אווריריות במיוחד יש להתפיח את הבצק פעמיים. פעם לאחר הלישה הראשונית ופעם שנייה לאחר ההתפחה הראשונית. יש ללוש שוב ולהניח את הבצק לתפוח עוד כחצי שעה.
  • הקפידו על זמני מנוחה מספיקים בין התפחה להתפחה.
  • לישה ארוכה מדי מחלישה את הבצק וגורמת לחוסר שמירה של השמרים ואילו לישה קצרה מדי, לא מאפשרת לבצק לתפוח דיו. מומלץ להגיע למהירות הגבוהה בהדרגה לקבלת בצק איכותי.
  • בעת לישת הבצק, בעיקר בתחילת התהליך, מומלץ לעצור פעם-פעמיים כדי לנקות עם 'לקקן' את הבצק שנדבק לדפנות כדי שהבצק יצא אחיד.
  • יש להעביר את הבצק לאחר הלישה, לקערה גדולה וזאת על מנת לאפשר לבצק לתפוח ולהתרחב.
  • לאחר עיצוב החלות ולפני מריחת הביצה והכנסתם לתנור, יש לתת לחלות לנוח ולתפוח בערך כחצי שעה.
  • התבנית המיועדת לאפיית החלות צריכה להיות בטמפרטורת החדר – לא קרה מדי ולא מחוממת.
  • משך זמן האפייה המומלץ הינו 45 דקות לתנור רגיל.
  • חשוב מאוד להקפיד על מידת חום התנור. מומלץ להתחיל בחום גבוה של 200 מעלות ל-10 דקות ראשונות ואחר כך להנמיך את התנור לחום בינוני של 180 מעלות למשך 30 דקות. לקראת הסוף מומלץ שוב להגביה את חום התנור ל-200 מעלות.
  • חשוב מאוד להוציא את החלות מהתנור ומהתבנית, מיד בסיום האפייה, ולקרר אותם מחוץ לתבנית כדי לשמור על פריכות. השארת החלה בתוך התבנית יוצרת לחות בלתי רצויה.  

 באדיבות חברת 'ניופאן', יבואנית מיקסר 'קיצנאייד'.