בשבע 444: המטבחון

מרק קרם ברוקולי וגבינת עיזים באדיבות שי לי ליפא לחברת 'סנפרוסט'

פנחס קופר , כ"ב באייר תשע"א

מרק קרם ברוקולי וגבינת עיזים באדיבות שי לי ליפא לחברת 'סנפרוסט'

החומרים (ל-4-6 מנות)

  • שקית תפרחות ברוקולי מוקפאות של 'סנפרוסט' (800 גרם)
  • 50 גרם חמאה
  • 2 בצלים בינוניים, קלופים וקצוצים גס
  • 3 שיני שום, קצוצות גס
  • גליל גבינת עיזים ('פרומעז'), חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ
  • 5 כוסות (1.2 ליטר) מים מינראליים או מסוננים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  • ממיסים חמאה בסיר בינוני על להבה בינונית. מוסיפים בצל ושום ומאדים כ-5 דקות, עד שהבצל והשום רכים.
  • מוסיפים ברוקולי, גבינת עיזים, מים, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כרבע שעה, עד שהברוקולי רך.
  • טוחנים את המרק במעבד מזון או עם מוט ריסוק חשמלי למרקם חלק.
  • טועמים ומתקנים תיבול.