גליונות בשבע עוד גליונות

בשבע

המטבחון - צרכנות

קיש עגבניות ים תיכוני - באדיבות יוספה בן כהן – רשת 'הקישריה'
16/06/11, 13:44
פנחס קופר

קיש עגבניות ים תיכוני - באדיבות יוספה בן כהן – רשת 'הקישריה'  

החומרים (לתבנית בקוטר 26 ס"מ):

  • לבצק: 125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות, 200 גרם קמח, חצי כפית מלח, כפית סוכר, 3 כפות מים קרים, חצי כפית חומץ
  • למילוי: סלסלה קטנה של עגבניות שרי, 250 גרם כדורי לאבנה בשמן או לאבנה רגילה מהסוג הקשה יותר, חצי כוס עלי זעתר טריים
  • לרויאל: מיכל שמנת מתוקה לבישול, 2 ביצים, 50 גרם קורנפלור, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, 150 גרם גבינת ריקוטה

 

אופן ההכנה

  • להכנת הבצק: מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את קוביות החמאה, הקמח והמלח ומעבדים עד להיווצרות פירורים קטנים. מוסיפים את הנוזלים וממשיכים לעבד מעט בפולסים קצרים, עד שהפירורים מתאחדים לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
  • מחממים תנור ל-160 מעלות.
  • מכינים את הקלתית: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק ומרפדים את התבנית. מניחים על הבצק נייר אפייה ועליו מפזרים קטניות כמשקולת. מכניסים לתנור החם לכ-10 דקות ומצננים מעט.
  • מעלים את חום התנור ל-180 מעלות.
  • מערבבים את חומרי הרויאל לתערובת חלקה.
  • צולים את עגבניות השרי בתנור עם מעט שמן זית, מלח גס ופלפל שחור. כשהקליפה מתבקעת ומשחירה מוציאים מהתנור ומצננים.
  • מסדרים מעל הקלתית את עגבניות השרי לסירוגין עם גבינת הלאבנה. אם משתמשים בכדורי לאבנה חוצים אותם לשניים ואם משתמשים בלאבנה רגילה, יוצרים גבעות גבינה בין העגבניות בעזרת כפית. מפזרים זעתר מעל ויוצקים את הרויאל.
  • אופים את הקיש למשך כ-45 דקות עד שהתערובת מתייצבת והקיש זהוב.