בשבע 448: המטבחון

באגט אלומות כפרי ממולא בממרח זיתים באדיבות השף סטפן לייק – חברת 'שמרית'

פנחס קופר , כ"א בסיון תשע"א

החומרים (ל-6 באגטים)

  • 3 וחצי כוסות קמח לבן
  • 3 וחצי כוסות קמח שיפון
  • שקית או קובייה 'שמרית'
  • שקית משפר אפיה
  • כ-2 וחצי כוסות מים
  • כף מלח
  • למילוי: ממרח זיתים ירוקים או שחורים

 

אופן ההכנה
  • מכניסים לקערת מיקסר את מרכיבי הבצק פרט למים ולמלח. לשים עם וו-לישה במהירות נמוכה כ-4 דקות תוך הוספה הדרגתית של המים. מוסיפים את המלח ולשים במהירות גבוהה כ-6 דקות עד לקבלת בצק רך ועדין.
  • מכסים ומשהים להתפחה לחצי שעה במקום חמים. מחלקים את הבצק ל-6 יחידות שוות ומרדדים כל חלק למלבן דק וארוך.
  • מורחים 2-3 כפות ממרח זיתים באופן שווה ומגלגלים עד לקבלת צינור באורך של
    כ-30 ס"מ. מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה כשהסגירה כלפי מטה ומתפיחים מכוסה כחצי שעה. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • בעזרת מספריים גוזרים את הבאגט בצורת אלומות. חותכים בבצק חריצים אלכסוניים מלמעלה בזווית של 45 מעלות. את החלק העליון שגזרנו מותחים לצד ימין, את החלק הבא לצד שמאל וכן הלאה עד שנוצרת צורת שיבולת. מברישים את הבאגטים בעדינות במברשת לחה ומכניסים לתנור לכ-20 דקות. מצננים ומגישים.