גליונות בשבע עוד גליונות

בשבע

גליון 451ראשיהפצה

המטבחון - צרכנות

פיצה איטלקית | באדיבות חברת 'שמרית'
14/07/11, 17:40
פנחס ורבקה קופר

פיצה איטלקית 

באדיבות חברת 'שמרית'

 

החומרים (ל-2 פיצות גדולות) 

1 ק"ג קמח

1 קוביה או שקית 'שמרית' (50 גרם)

כ-2 וחצי כוסות מים פושרים

חצי כוס שמן

קורט מלח

תוספות אפשריות לפיצה: 4 עגבניות מרוסקות גס, 2 כפות קטשופ, זיתים, 2 כפות שמן זית, קורט מלח, אורגנו, גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה

  • מכניסים את כל חומרי הבצק לקערה.
  • מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש.
  • משהים למנוחה בכלי מכוסה כ-15 דקות.
  • מחלקים את הבצק לשני חלקים.
  • מרדדים כל חלק לעלה בעובי כחצי ס"מ.
  • מעבירים לתבנית אפיה משומנת.
  • מפזרים באופן שווה את התוספות המועדפות.
  • משהים כ-20 דקות.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, כ-20 דקות.