בשבע 452: המטבחון

לביבות אפונה וקוואקר

פנחס ורבקה קופר , י"ט בתמוז תשע"א

 

לביבות אפונה וקוואקר באדיבות שי-לי ליפא עבור 'קוואקר' 

החומרים (ל-15 לביבות קטנות) 

3 כוסות אפונה מוקפאת

חצי כוס (45 גרם) קוואקר

חצי גביע (100 גרם) שמנת חמוצה 15%

רבע כוס גבינת פרמזן מגוררת דק

רבע כוס נענע קצוצה דק

בצל שאלוט קצוץ דק

2 ביצים גדולות

לטיגון: שמן קנולה

להגשה: שמנת חמוצה

אופן ההכנה

  • חילטו את האפונה 4-3 דקות במי מלח רותחים, עד שתהיה רכה.
  • העבירו למסננת וצננו כ-5 דקות עד שתהיה חמימה.
  • העבירו את האפונה החלוטה למעבד מזון, הוסיפו את שאר החומרים וערבלו לתערובת חלקה ואחידה.
  • טגנו לביבה קטנטנה כדי לבדוק תיבול. טעמו ותקנו במידת הצורך.
  • חממו מחבת טפלון בינונית על להבה בינונית עם שמן קנולה בגובה חצי ס"מ.
  • בעזרת כף צקו לביבות לשמן וטגנו 4-3 דקות, עד להזהבה. הפכו צד וטגנו עוד כ-2 דקות. העבירו לנייר סופג. חזרו על הפעולה עם שאר התערובת.
  • שמרו בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. מומלץ לחמם מעט לפני ההגשה.