בשבע 454: המטבחון

מרק מלפפונים קר

פנחס קופר , ד' באב תשע"א

באדיבות השף צ'רלי פדידה – מסעדת Olive Leaf במלון 'שרתון' תל אביב

החומרים

  • 6 מלפפונים קלופים וחתוכים גס
  • 2 שיני שום קצוצות
  • פרוסת לחם לבן ללא החלק החיצוני
  • כוס יוגורט
  • 3 כפות מיץ לימון
  • כף שמיר קצוץ
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שליש כוס שמן זית

 

אופן ההכנה

  • מכניסים לקערה גדולה את המלפפונים, השום, הלחם הלבן, שמן הזית, המלח, הפלפל ומיץ הלימון.
  • מערבבים מעט ומכניסים למקרר למנוחה של שעתיים (כדי שכל הנוזלים מהמלפפון יצאו ויתמזגו עם שאר המרכיבים).
  • מעבירים למעבד מזון ומוסיפים את היוגורט.
  • טוחנים עד לקבלת מרק ירקרק וחלק. מוספים שמיר קצוץ ומגישים.
  • ניתן להוסיף למרק כמה קוביות קרח על מנת שיהיה קר מיד לאחר טחינת המרכיבים.