בשבע 455: המטבחון

עוגת שזיפים

פנחס קופר , י"א באב תשע"א

 

עוגת שזיפים

באדיבות 'פירות בן דור' – משק בן דור, יסוד המעלה 

החומרים

  • 50 גרם סוכר וניל
  • חצי ק"ג סוכר רגיל
  • 300 מ"ל שמן
  • קינמון
  • 25 גרם אבקת אפיה
  • 700 גרם שזיף 'לב אדום'
  • 6 ביצים
  • 580 גרם קמח

אופן ההכנה

  • מקציפים את הביצים יחד עם הסוכר והסוכר וניל.
  • מוסיפים את השמן, ולבסוף מוסיפים יחד את הקינמון עם אבקת האפייה והקמח.
  • יוצקים את הבלילה לתבנית אפייה ומפזרים מעל רצועות שזיפים.
  • אופים בחום של 180 מעלות למשך 40 דקות, עד שכשנועצים בעוגה קיסם, הוא יוצא נקי.