בשבע 459: המטבחון

דג אמנון בפטריות באדיבות 'שומרי משקל', מתוך הספר 'אוכלים טוב'.

תגיות: מתכונים
פנחס ורבקה קופר, בשבע , ט' באלול תשע"א

דג אמנון בפטריות באדיבות 'שומרי משקל', מתוך הספר 'אוכלים טוב'

החומרים (ל-2 מנות)  

  • 300 גרם בשר דג אמנון, ללא אידרות
  • 2 כפיות שמן
  • חצי כוס פטריות קצוצות
  • חצי כוס קישואים מגוררים וסחוטים
  • 3 כפות פירורי לחם
  • 4 כפות מיץ לימון
  • מלח, פלפל שחור ורוזמרין לפי הטעם
  • עגבנייה פרוסה
  • תרסיס שמן לשימון התבנית

אופן ההכנה

  • מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
  • מרססים תבנית פיירקס בתרסיס שמן ומניחים בה את הדגים.
  • מחממים במחבת את השמן ומוסיפים את הפטריות והקישואים.
  • מאדים על אש נמוכה עד שיתרככו, ומוסיפים את פירורי הלחם ושתי כפות ממיץ הלימון.
  • מתבלים מערבבים ומסירים מהאש.
  • שוטחים את תערובת הירקות על הדגים שבתבנית, מעטרים בפרוסות העגבנייה ומטפטפים על התבנית את שתי כפות מיץ הלימון הנותרות.
  • אופים כ-20 דקות.