בשבע 460: המטבחון

עוף ברוטב רימונים באדיבות השף מוטי אזולאי – מלון הסוויטות 'כפר המכביה'.

תגיות: מתכונים
פנחס קופר, בשבע , ט"ז באלול תשע"א

החומרים (ל-4 מנות)

  • עוף מחולק ל-4
  • 4 כפות שמן זית
  • 8 שיני שום קצוצים
  • 100 מ"ל רוטב צ'ילי מתוק-חריף
  • 120 מ"ל סילאן
  • 5 כפות סויה
  • כוס יין לבן
  • לימון סחוט
  • מנגו חתוך לקוביות קטנות
  • גרעינים מ-4 רימונים
  • כוסברה קצוצה
  • מלח
  • פלפל

 

אופן ההכנה

  • מנקים ושוטפים את העוף.
  • מכניסים לקערה את הסילאן, חצי מכמות השום, חצי כוס יין לבן, סויה ו-20 מ"ל מהרוטב צ'ילי, ומערבבים.
  • מכניסים את העוף, מערבבים ומניחים במקרר לשעה.
  • מסדרים את העוף בתבנית, מורחים מעל את המרינאדה ומכניסים לתנור בחום של 170 מעלות, לכ-20 דקות או עד שמשחים מעט.
  • מניחים סיר על הגז על אש בינונית. מוסיפים שמן זית, מטגנים את שארית השום, מוסיפים את גרעיני הרימון ומאדים מעט. מוסיפים את שארית רוטב הצ'ילי וממשיכים לאדות מעט.
  • מוסיפים את שארית היין הלבן, הלימון, מעט מלח ופלפל ממשיכים לאדות.
  • מוציאים את העוף מהתנור ומכניסים לסיר עם הרימונים. מוסיפים מעל מנגו וכוסברה וממשיכים לאדות עד לריכוך העוף, כ-15 דקות.