בשבע 462: המטבחון

חלת דבש עגולה באדיבות השף-קונדיטור של מאפיית 'לחמים' – אורי שפט, לחברת 'שמרית'.

תגיות: מתכונים
פנחס ורבקה קופר, בשבע , א' בתשרי תשע"ב

חלת דבש עגולה

באדיבות השף-קונדיטור של מאפיית 'לחמים' – אורי שפט, לחברת 'שמרית' 

החומרים (ל-2 חלות)

  • 1 ק"ג קמח לבן
  • שקית או קובייה 'שמרית'
  • שקית משפר לאפיה ביתית
  • כף שטוחה מלח
  • ביצה
  • שליש כוס שמן קנולה
  • חצי כוס דבש
  • כוס ו-3/4 מים
  • לקישוט: ביצה טרופה למריחה, שקדים פרוסים וסוכר גבישי

אופן ההכנה

  • ערבבו במיקסר את הנוזלים: שמן, ביצים ודבש.
  • הוסיפו את ה'שמרית', משפר האפייה והקמח בהדרגה, תוך ערבול במהירות נמוכה, כ-2 דקות.
  • הוסיפו את המלח ולושו 4-6 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך וגמיש הניתק מהדפנות.
  • חלקו את הבצק לארבע כדורים, כסו במגבת, והשהו למנוחה כ-10 דקות.
  • הכינו חלה אחת מכל שני כדורים. גלגלו כל כדור לגליל בעובי של כ-3 ס"מ.
  • פתלו שני גלילים יחד לצורת בורג, צרו טבעת עגולה והדקו את שני הקצוות. הניחו על מגש מרופד בנייר אפיה.
  • פתלו את שני הגלילים הנותרים ובאותו אופן הכינו את החלה השנייה.
  • התפיחו בטמפרטורת החדר כשעתיים.
  • הברישו בעדינות רבה בביצה טרופה, ובזקו מעל שקדים פרוסים וסוכר גבישי.
  • אפו כ-20-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.