בשבע 463: המטבחון

גפילטע פיש מדג פורל ורוד

פנחס ורבקה קופר , ח' בתשרי תשע"ב

גפילטע פיש מדג פורל ורוד באדיבות השף אסי דהאן – 'דגי הדן' 

החומרים (ל-10 מנות)  

1 ק"ג דגי פורל ורוד, ללא ראש וזנב, עם עור ועצמות2 ביצים     
2 בצלים    
2 גזרים         
כפית פלפל שחור      
מלח
2 כפות סוכר      
כוס פחות שתיים וחצי כפות קמח מצה   


אופן ההכנה

  • מנקים את הדג תוך הסרת האדרה והצלעות וטוחנים במטחנת בשר עם בצל אחד וגזר אחד (רצוי להשאיר חלק מהעצמות בפנים על מנת להעשיר את טעם המנה).
  • מעבירים את הדג הטחון לקערה ומוסיפים סוכר, מלח, פלפל, קמח מצה וביצים, ולשים עד ליצירת עיסה אחידה. מצננים כשעה במקרר.
  • יוצרים מהעיסה המקוררת קציצות בגודל בינוני ומניחים בסיר שבתחתיתו פרוסות בצל וגזר.
  • מוסיפים חצי כפית סוכר, חצי כפית פלפל שחור ומים, עד לכיסוי קציצות הדגים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעתיים.
  • מניחים את הקציצות בכלי הגשה ויוצקים מעליהן את הרוטב שנוצר בסיר. מעבירים למקרר ללילה עד שהרוטב נקרש. מגישים קר עם פרוסות גזר וחזרת.