בשבע 464: המטבחון

עוגת כדורים עם אגוזי פקאן וצימוקים

פנחס ורבקה קופר , ט"ו בתשרי תשע"ב

עוגת כדורים עם אגוזי פקאן וצימוקים באדיבות חברת 'שמרית' 

  • החומרים

לבצק: חצי ק"ג קמח, חצי שקית 'שמרית', חצי שקית משפר לאפייה ביתית 'שמרית', 2 חלמונים, כף גדושה סוכר, 100 גרם חמאה או מרגרינה, קורט מלח, חצי עד 2/3 כוס חלב או מים

תוספות: 100 גרם חמאה או מרגרינה מומסת, 100 גרם אגוזי פקאן קצוצים גס, 100 גרם צימוקים כהים, כוס סוכר חום


'דבש': מבשלים בסיר חצי ק"ג סוכר עם 2 כוסות מים עד לרתיחה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כחצי שעה. מוסיפים מיץ מחצי לימון וממשיכים לבשל כ-5 דקות נוספות.

 

  • אופן ההכנה

לשים את חומרי הבצק במהירות נמוכה, תוך הוספה הדרגתית של חלב או מים.

ממשיכים ללוש במהירות בינונית כ-7 דקות עד לקבלת בצק רך מאוד ומעט דביק.

מתפיחים את הבצק בכלי מכוסה עד להכפלת הנפח.

נוטלים מהבצק חתיכות ויוצרים כדורים.

טובלים כל כדור בחמאה מומסת וסוכר ומניחים בתבנית (מומלץ תבנית עם חור) כשהצד עם הסוכר כלפי מעלה (אין צורך להצמיד את הכדורים).

מניחים מעל שכבה נוספת של כדורים ומפזרים אגוזים וצימוקים.

מניחים את העוגה לתפיחה במקום חמים עד למילוי כל התבנית.

אופים בתנור שחומם לחום בינוני – 180 מעלות.

בתום האפייה מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומוזגים מעל את ה'דבש'.