בשבע 465: המטבחון

עגבניות ממולאות קינואה

פנחס ורבקה קופר , כ"ט בתשרי תשע"ב

עגבניות ממולאות קינואה באדיבות רות קרוואני, מחברת הספר 'לבשל בקלות עם רות'

החומרים (ל-6 מנות)

  • 12 עגבניות מוצקות בינוניות
  • כוס קינואה
  • 4 כוסות מים רותחים
  • 4 כפות שמן קנולה
  • בצל קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • חצי כוס צנוברים קלויים
  • חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
  • רבע כוס עלי כוסברה קצוצים
  • רבע כוס עלי בזיליקום קצוצים
  • כף עלי תימין קצוצים
  • כף עלי נענע קצוצים
  • כף וחצי מלח
  • כפית פלפל שחור
  • רבע כפית קינמון
  • קורט אגוז מוסקט טחון

 

אופן ההכנה

  • שוטפים את הקינואה ומשאירים במסננת לניקוז המים.
  • יוצקים 3 כוסות מים רותחים לסיר, מוסיפים את הקינואה עם כף שמן, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים מעל להבה בינונית כ-5 דקות. מסננים ושוטפים במים קרים. משאירים את הקינואה במסננת לניקוז המים.
  • מסירים בעזרת סכין את כיפות העגבניות ושומרים בצד. מרוקנים את העגבניות בעזרת כפית או כף פריזיאן וקוצצים דק את תוכן העגבנייה.
  • מחממים 3 כפות שמן במחבת ומאדים את הבצל עד שהופך שקוף. מוסיפים את השום וחצי מתוכן העגבניות ומבשלים כ-5 דקות מעל להבה בינונית. מסירים מהאש ומצננים. 
  • מעבירים את תוכן המחבת לקערה, מוסיפים את הקינואה החצי מבושלת ואת שאר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה.
  • ממלאים את העגבניות עד 3/4 מנפחן. מערבבים את יתרת הכמות של תוכן העגבניות עם כוס מים רותחים וחצי כף מלח, ויוצקים לתבנית. מניחים את העגבניות בתבנית עם הרוטב בשכבה אחת, מכסים את העגבניות בכיפות, מכסים בנייר אפיה ורדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות, חצי שעה. מסירים את נייר האפייה והאלומיניום ואופים כ-15 דקות נוספות עד שהעגבניות משחימות.